F.A.Q.

Waarom zou ik kiezen voor een Voltacase accucase ?

Bij Voltacase vinden wij prijs en kwaliteit erg belangrijk. Wij streven ernaar om een goed en betaalbaar product op de markt te brengen. Wij werken met de hoogste kwaliteit cellen en alles wordt in Nederland in elkaar gezet. Zo weten wij van elk product hoe het in elkaar zit.

Welke elektromotor ben ik nodig in mijn visserij?
 • Wanneer je je visspullen wilt transporteren naar je stek met de boot is het belangrijk dat je voldoende vermogen hebt. Met een simpele berekening kun je beslissen welke motor het beste bij jouw/ jouw visserij past.
 • Er is twee pond stuwvermogen nodig per 25kg totaalgewicht van een rubberboot. Als je boot geen harde bodem heeft dan heb je 10 pond extra vermogen nodig. Vaar je veel op openwater dan komt hier nog eens 15% bij. Wil je met veel gewicht bijvoorbeeld je visspullen in de boot gaan varen dan komt hier nog eens 25% bij.

VOORBEELD:

Rubberboot van 2,60 meter.


 • Totaal gewicht boot inclusief motor en visser 180 KG: 25×2 =14,4 pond
 • Geen harde bodem: 10 pond.
 • Openwater: 15:100×15% +2,25 pond.
 • Materiaal vervoer: 26.65:100×25%= 6.66 pond.
 • Totaal 33,31 pond naar boven afgerond kom je dan rond de 40 pond.

Voor elke 30 centimeter extra l engte van de boot komt er ongeveer 5 pond extra bij.

Hoelang kan ik varen met een 55lbs elektromotor op mijn 105 Ah Voltacase accucase?

Wij adviseren iedereen om niet altijd vol gas te varen, dit omdat hierdoor je accu ten alle tijden snel leeg zal gaan. Wij adviseren eerder een zwaardere motor waardoor je een paar standjes lager kan varen bijvoorbeeld half gas.

 • Voor het berekenen van de vaartijd is een rekenhulp zie onderstaande:  Het maximale verbruik van een elektromotor is ongeveer 0,9 A per lbs op vol vermogen. Heb je dus een 55lbs motor dan is het gemiddelde verbruik 0,9 x 55/ 2 = 24,75 A. 

Vol gas

Ongeveer 140 minuten

Half gas

Ongeveer 8 uur.

Tot hoeveel lbs motor kan ik per Voltacase accucase gebruiken?.
 1. Tot hoeveel lbs motor kan ik per Voltacase accucase gebruiken?.

Voltacase 105 Ah accucase

 

Voltacase 210 Ah accucase

 

Voltacase 280 Ah accucase

 
Waarom staat een 105 Ah Voltacase accucase ongeveer gelijk aan 210 Ah loodaccu’s?
 • Door de fabrikanten van loodaccu’s wordt aanbevolen om een accu niet verder te ontladen dan 50%. Tot 80% mag ook maar dan gaat de levensduur van een loodaccu snel achteruit. Tevens geeft een loodaccu niet altijd dezelfde spanning, je zult merken dat je naar mate de accu minder vol is ook minder power hebt. 
 • Het voordeel van de Voltacase accucases is dat je de accu’s leeg kunt varen tot het einde, de Voltacase accucase stopt er dan abrupt mee. De Voltacase accucase geeft tot op het einde dezelfde spanning af waardoor je nooit kracht verlies hebt.
Welke oplader heb ik nodig voor de Voltacase accucases?
 • Voor de Voltacase 30Ah Accucase raden wij de oplader 12V 5A  aan.
 • Voor de Voltacase 105Ah Accucase raden wij de oplader 12V 20 A aan of de oplader 12V 30 A. Het verschil zit hem in de oplaadtijd zie onderstaande tabel.
 • Voor de Voltacase 210Ah Accucase raden wij de oplader 12V 20 A aan of de oplader 12V 30 A. Het verschil zit hem in de oplaadtijd zie onderstaande tabel.
 • Voor de Voltacase 280Ah Accucase raden wij de oplader 12V 20 A aan of de oplader 12V 30 A. Het verschil zit hem in de oplaadtijd zie onderstaande tabel.
 

Voltacase 105 Ah accucase

Voltacase 210 Ah accucase

Voltacase 280 Ah accucase

Oplader 12V 20 A

Oplaadtijd ongeveer:

5 uur

Oplaadtijd ongeveer:

11 uur

Oplaadtijd ongeveer:

14 uur

Oplader 12V 30 A

Oplaadtijd ongeveer:

3,5 uur

Oplaadtijd ongeveer:

7 uur

Oplaadtijd ongeveer:

9,5 uur

Hoe sluit ik een dieptemeter en elektromotor aan op mijn Voltacase accucase?
 • Wij adviseren voor een dieptemeter veelal een sigarettenplug op onze standaard case. Bij een waterdichte case adviseren wij altijd een anderson aansluiting want dan blijft de connectie waterdicht.
 • Wij adviseren voor de elektromotor een anderson aansluiting.
Kan ik mijn dieptemeter en elektromotor beide aansluiten op een Voltacase accucase of ben ik dan twee Voltacase accucases nodig?.

Het is zeker mogelijk om een dieptemeter en elektromotor op dezelfde Voltacase accucase aan te sluiten. Dit komt doordat wij vier cellen in onze accu hebben zitten, dit zorgt ervoor dat de spanning altijd gelijk blijft en nooit gaat zakken.

Wanneer kies ik voor een 24Volt Voltacase accucase in plaats van een 12Volt Voltacase accucase?.

Wanneer u meerdere schermen gebruikt bijvoorbeeld voor het roofvissen raden wij een 24Volt Voltacase accucase aan. Tevens kunt u ook gebruik maken van een 24Volt fronttroller.

Hoe werkt de BMS app van Voltacase en waar kan ik die vinden?.

Op onze website is een pagina waar je de applicatie voor zowel Android als Apple kunt downloaden.

Wat heb ik allemaal nodig als ik een Voltacase accucase wil gaan gebruiken?

Een grijze anderson stekker zodat je je elektromotor kunt aansluiten en een oplader zodat je de Voltacase accucase kunt opladen.

Kan de Voltacase accucase in de regen blijven staan?
 • De standaard Voltacase accucase die wordt geleverd met een anderson aansluiting, voltmeter, sigarettenplug, USB 3.0 (18W) en USB C (20W) is spatwaterdicht. Deze kan zeker in de regen staan mits de poorten niet onder water komen te staan.
 • De volledig waterdichte Voltacase accucase die wordt geleverd met alleen een anderson aansluiting is volledig waterdicht en kan ook onderwater gebruikt worden.
Wat is de garantie regeling van Voltacase?.

Wij geven momenteel drie jaar lang garantie op het product. Mocht er na die drie jaar iets gebeuren dan kunt u altijd contact met ons opnemen en gaan wij zoeken naar een passende oplossing.

Wat is het retourbeleid van Voltacase?.

Als je niet tevreden bent met je aankoop, kun je het artikel binnen 30 dagen retourneren. Het artikel moet onbeschadigd, ongebruikt en in de originele verpakking zijn. De verzendkosten voor retournering zijn voor eigen rekening.